In de Recharge Pyramid

De Recharge Pyramid is uitgerust met een comfortabele massage stoel, kleur therapie, geur therapie, een tablet en koptelefoon. Alles in de piramide wat met de handen aangeraakt wordt, is behandeld met een speciale coating die bacterie en virusdodend is.

Op de tablet zijn 10 verschillende keuze mogelijkheden in sessies geprogrameerd. Deze beluister je via een noise reduction koptelefoon. Als je geleerd hebt om af te schakelen, los te laten of op te laden met je ogen dicht en dit ook zelf kan oproepen, kun je ten alle tijden ontspannen en krijg je meer rust in je hoofd.
Afschakelen, los laten of opladen met een visuele prikkel leer je met behulp van de Virtual Reality bril. Deze voert je door een prachtig landschap naar een volledige ontspanning en meer rust in je hoofd.

De 10 sessies met bijpassende geur

 1. Korte Relax (12:15)
  Lemon: citroenolie  geeft je een mentale boost. Het stimuleert je geest, zet het verstand op scherp en versterkt het geheugen. Het geeft verlichting bij vermoeidheid en hoofdpijn.
 2. Diepe Ontspanning (26:14)
  Frankinsence: een olie op basis van wierook bevordert een vredig, ontspannen en tevreden gevoel
 3. Meer Rust In Je Hoofd (20:49)
  Deep Blue: de combinatie van 8 verschillende soorten olie geven een warm en veilig gevoel. Dit bevordert kalmte en rust voor je geest.
 4. Beter Inslapen (20:10)
  Lavender: bevordert het actief opzoeken van rust om lichaam en geest te ontspannen. Hiedoor bevordert het een goede nachtrust, haalt de drukte in je hoofd weg en het vermindert emotionele stress.
 5. Sublimale Muzieksessie(15:00)
  Melaleuca: ook wel Tea Tree olie genoemd, opent je hersenen om zo de geluidsgolven goed op te nemen. Dit bevordert kalmte en rust.
 6. Recharge (15:00)
  On Guard: het aroma van wilde sinasappel, kruidnagel, kaneel, eucalyptus en rozemarijn verkwikt, geeft energie en opent je geest. Samen met de muziekfrequentie van de binaural beats bevordert dit  je concentratie  vermogen.
 7. Jezelf Opladen (16:31)
  Peppermint: de fris, koele geur van pepermunt  verfrist en verkwikt de zintuigen, waardoor je spanning en stress los laat.
 8. Loslaten Negatieve Emoties (18:42)
  Oregano: carvacol en thymol bezitten zuiverende eigenschappen. De geur hiervan stimuleert het los laten van angstige en negatieve gevoelens en om te zetten naar positievere gevoelens en gedachten.
 9. Emotionele Balans (17:02)
  Air:de kalmerende werking van deze geurcombinatie opent je luchtwegen waardoor je diepere ademhaling de zintuigen rust geeft en je een betere energie om je heen creëert.
 10. Beter Eetpatroon (18:58)
  Zen Gest: kruidig, zoet, munt en drop….een  geurcombinatie die je bewust laat worden van je eetpatroon.

De muziek die gebruikt wordt is met solfeggio tonen en binaural beats. Door gebruik te maken van deze sublimale tonen op verschillende frequenties beïnvloedt je de hersengolven.

 1. Delta golven: de traagste golven 0,5 tot 4 Hz, vooral dominant als je in diepe slaap bent. Door deze rustige golven komt je lichaam tot rust en verhoog je het zelfherstellende vermogen van je lichaam.
 2. Thèta golven: 4 tot 8HZ, actief vlak voor het ontwaken (je REM slaap) of slapengaan. Je bent dan lekker ontspannen en je staat open voor allerlei creatieve gedachten, inspiratie, dromen en visualiseren. Thèta golven zijn tevens actief tijdens het verwerken van dagelijkse indrukken.
 3. Alfa golven: 8 tot 14 Hz, actief m.n. bij het sluiten van de ogen tijdens ontspanning, dagdromen. Ze worden gezien als de brug tussen het onderbewuste en het bewustzijn.
 4. Bèta golven: 14 tot 38 Hz, actief tijdens stress situaties, er zijn dan weinig andere hersengolven aanwezig. Je gedachten botsen, je kan niet focussen, je krijgt geen rust in je hoofd. Zijn de golven in balans dan ben je op de buitenwereld gericht en kan je bewust nadenken en problemen oplossen. De spanning van bèta golven gaat omhoog bij angst en stress en gaat omlaag bij spieractiviteit. Vandaar dat sporten een goede stress-reliever is.
 5. Gamma golven: 38 tot 80Hz, vooral actief als je je ergens op concentreert zoals studeren, problemen oplossen, organiseren en multitasken!!!!! (dit laatste veroorzaakt bij velen dat je niet meer kan afschakelen)

De licht therapie past zich aan aan de sessie.