FAQ MELT

Shop the MELT Method Store!
 

Ontdek MELT voor een pijn-vrij leven!

Melt LogoVeel gestelde vragen over de MELT methode

Pijn, stijf, geblesseerd, post-operatief, te zwaar, zittend werk, niet in vorm, niet mobiel, chronische aandoeningen, knie of heup operaties, bot afwijkingen, arthrose, reuma, Parkinson…………………
IEDEREEN kan MELTen!!!!.

Wat is MELT?

De MELT  Methode is een eenvoudige zelf-behandelingsmethode, die chronische pijn vermindert, die je helpt gezond, jeugdig en actief te blijven. Drie maal per week, 10 minuten per keer MELT is voldoende om de gevolgen van dagelijkse spanning en stress te verminderen. De positieve werking wordt bevestigd door de laatste wetenschappelijke onderzoeken en de duizenden mensen wereldwijd die regelmatig MELTen.
Sinds de ontdekking van de invloed van het grootste orgaan van je lichaam, de fascie (verbindend weefsel) begrijpen we steeds meer hoe veel invloed dit heeft op (chronische) pijnklachten. Pijn-vrij leven kan met een uitgebalanceerd zenuwstelsel en een gezond verbindend weefsel.  Deze twee werken samen om de architectuur van je lichaam te ondersteunen en je lichaam en geest met elkaar te laten communiceren. Door gebruik te maken van speciale technieken, een zachte body roller en vier MELT ballen hydrateer je het verbindende weefsel, breng je het zenuwstelsel terug in balans en creëer je weer ruimte tussen samengedrukte gewrichten.

Voor wie is MELT?

MELT is voor iedereen die het verouderingsproces wil vertragen en pijnvrij wil leven. Voor mensen van middelbare leeftijd en ouder, die actief, mobiel en zelfstandig willen blijven. Voor jongeren en atleten, die een fit, gezond lichaam optimaal willen laten presteren, zonder de nadelige gevolgen van intensieve training.

Wat voor voordelen biedt MELT?

MELT laat je resultaten voelen vanaf de eerste sessie. Na verloop van tijd verhoogt MELT het zelfherstellend vermogen van je lichaam, waardoor er blijvende verandering optreedt.

MELT verbetert:

flexibiliteit, houding, resultaten van oefeningen, gewrichtsbeweeglijkheid,
slaap en darmwerking, gevoel van welzijn

MELT vermindert:

klachten en pijn, rimpels, cellulitis, spanning en stress,
hoofdpijnen, blessure risico’s

Hoe werkt MELT?

Dagelijks leven veroorzaakt stress en spanning in je lichaam. Fysiek door te werken achter je computer, dan wel het rennen van een marathon. Emotioneel, mentaal of omgeving, alles kan spanning in je lichaam te weeg brengen.
De herhaaldelijke stress en spanning van het dagelijks leven blijft letterlijk hangen in het verbindende weefsel, dat gewricht, spier, zenuw, skelet en orgaan niet alleen omhult maar ook doorweeft. Vastzittende spanning bouwt op en veroorzaakt uitdroging en vastplakken van het  verbindende weefsel. Dit verstoort het zelfregulerende vermogen van het zenuwstelsel en vertraagt het natuurlijke genezingsproces van het lichaam.
Zo wordt een domino-effect gecreëerd dat begint met pijntjes en stijfheid, die leiden tot nek- en rugklachten, hoofdpijn, slapeloosheid, maag-darmproblemen en blessures. Versneld ouder worden en chronische gezondheidsklachten zijn dan vaak het gevolg. Meestal leidt dit tot medicijn gebruik, operaties of een toenemende mate van inactiviteit.
Wanneer het verbindende weefsel goed gehydrateerd is, zonder vastzittende spanning, functioneert je lichaam veel efficiënter en geneest en herstelt het lichaam zich zelf dagelijks, met name ‘s nachts. MELT is een baanbrekende techniek, die direct de vastzittende spanning aanpakt. Het verouderingsproces wordt afgeremd door het verbindende weefsel te hydrateren en het zenuwstelsel weer in balans te brengen. Geen enkele andere benadering pakt deze twee systemen gelijktijdig aan – ook voeding, sporten of meditatie niet!

Is MELT hetzelfde als myofacialrelease, yoga, triggerpoint, Pilates, reflextherapie, of fysiotherapie?

MELT is een aanvullende behandeling op andere vormen van lichamelijke activiteit. Echter MELT is de enige techniek die het lichamelijk systeem op een andere wijze benaderd. Voor het neurofaciale systeem (zenuwweefsel en verbindendweefsel) is MELT wat training en revalidatie is voor het spier en skelet systeem.
Het wetenschappelijke en het directe zelf-behandelings principe, zijn voor het eerst geïntroduceerd door Sue Hitzmann, ontwikkelaar van de MELT methode. Door MELT toe te voegen aan je huidige activiteiten kun je de resultaten een flinke boost geven.

Wordt MELT bevestigd door experts en wetenschap?

Ja, MELT is door internationaal gerespecteerde dokters, neurowetenschappers en fascie-specialisten onderzocht en bestudeerd. (Carla Stecco, Jean Claude Guimberteau, Ben Domb, Tom Myers, Gil Hedley, Robert Schleip, Jean Pierre Barral – interessant om deze namen via youtube te bekijken!) Elk van deze experts heeft bevestigd dat MELT wetenschappelijke principes waar maakt en uitzonderlijke voordelen kan opleveren. In de VS wordt MELT al toegepast in fitness-, sport-, wellness-, revalidatie- en ziekenhuissettings.

Waarom zou ik MELT toepassen?

MELT zorgt voor een snelle hydratatie van het verbindende weefsel en geeft het lichaam de kans om vastzittende spanning los te laten. Spanning die anders kan lijden tot chronische pijn. MELT is gemakkelijk te leren en je voelt meteen resultaat na de eerste behandeling. Veranderingen in lichaamshouding, flexibiliteit, energie, humeur en prestaties vinden vaak na een aantal behandelingen plaats. Je lichaam voelt prettig aan na je MELT sessie. Deze resultaten werden eerder alleen bereikt door diverse langdurige therapiën. Met MELT wordt je als het ware je eigen ”therapeut” en krijg je controle over je gezondheid.

Hoe vaak MELT ik?

MELT is een zachte, milde techniek die je elke dag kunt uitvoeren. Echter met 3 keer per week, ongeveer 10 minuten per keer bereik je meteen blijvend resultaat. Drink voor en na MELT een glas water om het maximale resultaat te behalen. Als je sport, MELT voor je krachttraining om de spieren optimaal te kunnen gebruiken en de stand van je gewrichten te verbeteren. Na een cardio-training verlicht  het de druk op je gewrichten, de stijfheid of spiervermoeidheid en je bevordert het herstel van de spieren. Vaak merken mensen die regelmatig MELT toepassen dat ze meer willen sporten. Gewoon, omdat het fijner is te bewegen met een energiek en pijnvrij lijf.  

Wie heeft MELT ontwikkeld?

Sue Hitzmann, Master in Science, CST (craniosacraal therapeut) NMT (neuro manual therapist) is de ontwikkelaar van de MELT methode. Een eenvoudige zelf-behandelingsmethode, die mensen van chronische pijn afhelpt en pijn-vrij houdt. Nationaal erkend als opleider, manueel therapeut, bewegingswetenschapper en mede oprichter van de Fascial Research Society en auteur van het boek (best selling book van de New York Times)

THE MELT METHOD: a breakthrough self-treatment system to eliminate chronic pain, erase signs of aging and feel fantastic in just 10 minutes a day!

Het heeft meer dan 200.000 mensen wereldwijd geholpen naar een gezonder, pijnvrij leven.
Begin 2019 is haar tweede boek gelanceerd: MELT performance.

Hoe kan ik beginnen?

Ga naar MELT Method Daar vind je alles om te kunnen beginnen, inclusief de Hand and Foot Treatment Kit, 2 dvd’s met hand en voet behandelingen, de zachte MELT-rol, 3 dvd’s met de MELT methode en het bestseller MELT method boek.
Als je op de site bent, kijk dan voor een instructeur bij jou in de buurt voor lessen, workshops of cursussen. Er zijn duizenden instructeurs in meer dan 12 landen. Wij helpen je graag om een lang, gezond en actief leven te leiden, vol met activiteiten die jij graag uitvoert!

Voor  Nederland is Anja Rutten een gecertificeerd MELT en Hand and Foot Instructor. In haar Beweeg studio MOBIQUE,  in Weert in Limburg, bestaat de mogelijkheid om meer over de MELTmethode te ontdekken.

Volg een twee uur durende workshop en ontdek of MELT voor jou de manier kan worden om gezonder,  actiever,  zonder pijn en met meer energie te gaan leven.

Is het antwoord hierop positief, beslis dan of je een 5 weken cursus gaat volgen om alle MELT technieken op een juiste manier aangeleerd te krijgen.

Is er na de cursus behoefte om lessen te blijven volgen, dan biedt het lesrooster van MOBIQUE hiertoe de mogelijkheid.