FAQ MELT

Shop the MELT Method Store!
 

Ontdek de geheimen van pijn-vrij leven…………… op elke leeftijd!

Melt LogoVeel gestelde vragen over de MELT methode

Zwanger, geblesseerd, post-operatief, te zwaar, zittend werk, niet in vorm, niet mobiel, chronische pijn, knie of heup operaties, bot afwijkingen, arthrose, reuma, Parkinson…………………iedereen kan MELTen.

Wat is MELT?

 De MELT  Methode is een eenvoudige zelf-behandelings techniek, die chronische pijn vermindert, die je helpt gezond, jeugdig en actief te blijven. Drie maal per week, 10 minuten per keer MELT is voldoende om de gevolgen van dagelijkse spanning en stress te verminderen.  Het geheim: een uitgebalanceerd zenuwstelsel en een gezond verbindend weefsel. (Verbindend weefsel is al het weefsel tussen huid en skelet van hoofd tot teen) Door gebruik te maken van speciale technieken, een zachte body roller en vier MELT ballen hydrateer je het verbindende weefsel, breng je het zenuwstelsel terug in balans en creëer je weer ruimte tussen samengedrukte gewrichten.

Wat voor voordelen biedt MELT?

MELT laat je resultaten voelen vanaf de eerste sessie. Na verloop van tijd verhoogt MELT het zelfherstellend vermogen van je lichaam, waardoor er blijvende verandering optreedt.

MELT verbetert:

flexibiliteit, houding, resultaten van oefeningen, gewrichtsbeweeglijkheid,
slaap en darmwerking, gevoel van welzijn

MELT vermindert:

klachten en pijn, rimpels, cellulites, spanning en stress,
hoofdpijnen, blessure risico’s

Hoe werkt MELT?

Dagelijks leven veroorzaakt stress en spanning in je lichaam. Fysiek door te werken achter je computer, dan wel het rennen van een marathon. Emotioneel, mentaal of omgeving, alles kan spanning in je lichaam te weeg brengen.

De herhaaldelijke stress en spanning van het dagelijks leven blijft letterlijk hangen in het verbindende weefsel, dat gewricht, spier, zenuw, skelet en orgaan omhult. Vastzittende spanning bouwt op en veroorzaakt uitdroging in het  verbindende weefsel. Dit verstoort het zelfregulerende vermogen van het zenuwstelsel en vertraagt het natuurlijke genezingsproces van het lichaam.

Zo wordt een domino-effect gecreëerd dat begint met pijntjes en stijfheid, die leiden tot nek- en rugklachten, hoofdpijn, slapeloosheid, maag-darmproblemen en blessures. Versneld ouder worden en chronische gezondheidsklachten zijn dan vaak het gevolg. Meestal leidt dit tot medicijn gebruik, operaties of een toenemende mate van inactiviteit.

Wanneer het verbindende weefsel goed gehydrateerd is, zonder vastzittende spanning, functioneert je lichaam veel efficiënter en geneest en herstelt het lichaam zich zelf dagelijks, met name ‘s nachts. MELT pakt direct de vastzittende spanning aan. Het verouderingsproces wordt afgeremd door het verbindende weefsel te hydrateren en het zenuwstelsel weer in balans te brengen. Geen enkele andere benadering pakt deze twee systemen gelijktijdig aan – ook voeding, sporten of meditatie niet!

Is MELT hetzelfde als yoga, triggerpoint, Pilates, reflextherapie, fysiotherapie of myofacialrelease?

MELT is een aanvullende behandeling op andere vormen van lichamelijke activiteit. Echter MELT is de enige techniek die het lichamelijk systeem op een andere wijze benaderd. Voor het neurofaciale systeem (zenuwweefsel en verbindendweefsel) is MELT wat training en revalidatie is voor het spier en skelet systeem.

Wordt MELT bevestigd door experts en wetenschap?

MELT is door internationaal gerespecteerde dokters, neurowetenschappers en fascie-specialisten onderzocht en bestudeerd. ( Ben Domb, Tom Myers, Gil Hedley, Robert Schleip, Jean Pierre Barral – interessant om deze namen via youtube te bekijken!) Elk van deze experts heeft bevestigd dat MELT wetenschappelijke principes waar maakt en uitzonderlijke voordelen kan opleveren. In de VS wordt MELT al toegepast in fitness-, sport-, wellness-, revalidatie- en ziekenhuissettings.

Waarom zou ik MELT toepassen?

MELT zorgt voor een snelle hydratatie van het verbindende weefsel en geeft het lichaam de kans om vastzittende spanning los te laten. Spanning die anders kan lijden tot chronische pijn. MELT is gemakkelijk te leren en je voelt vaak al meteen resultaat na de eerste behandeling. Veranderingen in lichaamshouding, flexibiliteit, energie, humeur en prestaties vinden vaak na een aantal behandelingen al plaats. Je lichaam voelt prettig aan na je MELT sessie. Deze resultaten werden eerder alleen bereikt door diverse langdurige therapiën. Met MELT wordt je als het ware je eigen ”therapeut” en krijg je controle over je gezondheid.

Hoe kan ik beginnen?

MELT Method Super Bundle - Only $149!Ga naar MELT Method Daar vind je alles om te kunnen beginnen, inclusief de Hand and Foot Treatment Kit, 2 dvd’s met hand en voet behandelingen, de zachte MELT-rol, dvd’s met de MELT methode en het bestseller MELT method boek.
Als je op de site bent, kijk dan voor een instructeur bij jou in de buurt voor lessen, workshops of cursussen. Er zijn duizenden instructeurs in meer dan 12 landen. Wij helpen je graag om een lang, gezond en actief leven te leiden, vol met activiteiten die jij graag uitvoert!

Voor  Nederland is Anja Rutten een gecertificeerd MELT en Hand and Foot Instructor. In haar Beweeg studio MOBIQUE, gelegen aan de Gouverneurlaan 2 in Weert in Limburg, bestaat de mogelijkheid om meer over de MELTmethode te ontdekken.